Luchtmachtorkest geeft bijzondere klankkleur aan Papendrecht 900

Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht geeft op vrijdag 9 september vanaf 20.00 uur een concert in sporthal De Donck te Papendrecht. Bekende moderne popnummers en muziek uit populaire musicals vormen de hoofdmoot van het repertoire. Het concert wordt gegeven ter gelegenheid van het 900-jarig jubileum van Papendrecht en met het oog op de dertigjarige stedenband met de Duitse gemeente Blomberg. In het verleden was er een garnizoen van de Koninklijke Luchtmacht in Blomberg gelegerd en waren er gedurende lange tijd Nederlanders in deze Duitse plaats. De Koninklijke Luchtmacht heeft Papendrecht dit concert aangeboden, vanwege de dubbele jubilea. Er komt ook een delegatie uit Blomberg om het concert op 9 september bij te wonen.

Eigenlijk behoeft het Luchtmachtorkest geen speciale aanbeveling. Jong en oud kan op 9 september a.s. van muzikale hoogstandjes genieten. Het orkest staat bekend om de indrukwekkende (symfonische) rockshows. Vooral Symfo '99 en de eigen versie van rockopera Tommy waren erg succesvol. Vanaf januari 2006 is het orkest in de theaters te zien met het programma Queen in concert. Op Bevrijdingsdag zagen maar liefst één miljoen Nederlanders op de televisie het concert dat het orkest op de Amstel gaf.

Het bijzondere concert in De Donck is te bezoeken voor € 4,00 per persoon. Dit bedrag is een symbolische prijs. De stichting Papendrecht 900 is van mening dat een dergelijk evenement voor iedereen toegankelijk moet zijn en heeft dit concert gesubsidieerd. Toegangskaarten zijn te bestellen via internet, www.theaterdewillem.nl. Vanaf maandag 22 augustus zijn kaarten ook verkrijgbaar bij de ticketshop in de bibliotheek aan de Markt 2 in Papendrecht.

Voor meer informatie over deze activiteit kunt u contact opnemen met:
De heer A.W. Schimmelpenning, telefoon 078-6152474

Terug naar overzicht evenementen