Circus bij Olympia

Op zaterdagmiddag 1 oktober wordt in samenwerking met Circusschool Hannes en Co sporthal De Donck omgetoverd tot circushal! Gymnastiekvereniging Olympia organiseert deze activiteit in het kader van Papendrecht 900. Kinderen uit de groepen 3 tot en met 8 van de basisscholen in Papendrecht kunnen voor een middag een echte circusartiest worden en een voorstelling geven aan hun ouders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes en andere toeschouwers.

Echte circusartiesten
Via de lokale kranten worden kinderen van de basisscholen opgeroepen om zich te melden als ze een heuse circusartiest willen worden. Ze kunnen zich aanmelden bij circusbijolympia@hotmail.com tot 18 september a.s. Op 1 oktober worden de kinderen om 13.00 uur in sporthal De Donck verwacht waar eerst hard gerepeteerd moet worden voor een echte circusvoorstelling. De kinderen gaan in groepjes langs allerlei circusoefeningen (lopen op een ballen, fietsen op een eenwieler, jongleren, etc.). Om 15.15 uur begint de voorstelling die door de spreekstalmeester van de circusschool aan elkaar gepraat worden. Alle papa’s, mama’s, broertjes en zusjes en andere toeschouwers kunnen gratis op de grote tribune plaatsnemen om te kijken. Alle kinderen treden op en laten zien wat ze hebben geleerd.

Hele weekend circus
Overigens is het niet alleen op zaterdagmiddag circus bij Olympia. Op zaterdagochtend is het circus er voor de jongste leden van de gymvereniging en de leden van Club Extra. De vrijdagavond 30 september is gereserveerd voor de jeugdleden vanaf groep 5 van Olympia. Het circus heeft dus drie voorstellingen in dit weekend met naar verwachting zo’n 400 kinderen.

Handige links:
Wie meer informatie wil over Olympia of over de circusschool kan terecht op de volgende sites:
www.olympiapapendrecht.tk
www.circusschoolhannesenco.nl

Terug naar overzicht evenementen