Musical ‘Het Malle Ding van Bobbistiek’, 9 december om 19.30 uur en
10 december om 14.30 uur

In 1971 verscheen het jeugdboek “Het malle ding van Bobbistiek” van de Papendrechtse schrijfster Leonie Kooijker. Ze won er de Gouden Griffel voor het beste jeugdboek mee. Meer dan dertig jaar later wordt het boek nog steeds gelezen.

In het kader van het 900-jarig bestaan van Papendrecht presenteert Theater De Willem een bewerking van dit boek in de vorm van een feestelijke familiemusical. Veel Papendrechtse verenigingen, waaronder Toneelgroep Het Masker, de Papendrechtse dependance van Jeugdtheater Hofplein, gymnastiekvereniging Olympia, balletschool Patty Kemper, Streetdancegroep Bounce, Kinderkoor De Knotkids en vele anderen, werken samen om een unieke productie neer te zetten. Ook een deel van de muziek is van plaatselijke componisten.

Op een dag ontdekt Bobby, een jonge uitvinder, dat hij van tandpasta, gum en nog wat ingrediënten een licht, kneedbaar en stevig bouwmateriaal kan maken. Samen met zijn broertje Albert bouwt hij een boot die bij nader inzien meer lijkt op een helikopter. Met een motor erin en een propeller erop blijkt het malle ding nog te vliegen ook. Ze beleven er gekke avonturen mee, vooral als blijkt dat louche zakenlieden op Bobby’s uitvinding azen.

Het malle ding van Bobbistiek is een spannende en humoristische musical voor de hele familie met veel zang en dans op vrijdag 9 december om 19.30 uur en op zaterdag 10 december, 14.30 uur.

Kaarten kosten € 10,00, kinderen tot 14 jaar, senioren (65+) en houders van een CJP betalen € 8,00. De kaarten zijn te bestellen bij de Ticketshop van Theater De Willem aan de Markt in Papendrecht (078-615.82.26) of via de website van het theater: www.theaterdewillem.nl

Terug naar overzicht evenementen