De Smarties, De Stolpe

In het kader van Papendrecht 900 verzorgt het Papendrecht koor De Smarties diverse concerten. Allereerst op zaterdag 5 maart vanaf ca. 14.30 uur in De Stolpe (Markt 24). Daar zingen de koorleden uiteraard het Papendrechts lied. Dat lied is geschreven door dirigent Simon van Dalen en de muziek is van Peter Kleineschaars. Tijdens het openingsconcert door muziekvereniging Excelsior op 8 januari is dit lied voor het eerst ten gehore gebracht door de bekende zanger Robert Long.

De Smarties staan onder leiding van dirigent Hendrik Jan van Dijkhuizen. De koorleden nemen eind januari deel aan een project in Dordrecht. Dit project heet Groeten uit… en tijdens deze workshop leren de koorleden nog mooier zingen, te articuleren, naar zichzelf en naar elkaar te luisteren.

Met de opgedane kennis en een vernieuwd programma, verzorgt het koor niet alleen een miniconcert in De Stolpe op 5 maart maar ook bij De Wieken op 21 mei vanaf ca. 14.30 uur. Het laatste concert is een buitenoptreden, mits het die zaterdagmiddag mooi weer is.
Op zaterdag 5 maart zingen De Smarties behalve het Papendrechts Lied tevens liedjes als Noorzeestrand, Shantymix, Amsterdam-medley, Aan het strand stil en verlaten en Ketelbinkie.

In de loop van dit jubileumjaar verzorgt het koor nog een extra concert in het kader van Papendrecht 900. De exacte datum wordt nog afgesproken.

Terug naar overzicht evenementen