Special Olympics

:In het kader van het 900 jaar bestaan van de gemeente Papendrecht organiseert MEE Zuid-Holland Zuid een regionaal Special Olympics evenement. In samenwerking met de NebasNsg, werkgroep Papendrecht 900, korfbalvereniging PKC, atletiekvereniging De Passaat, voetbalvereniging Drechtstreek, bowlingvereniging Papendrecht en ruiterverenging Papendrecht gaat dit evenement plaats vinden op 14 mei 2005.

De regionale Special Olympics Papendrecht maakt het voor (bijna) iedereen vanaf 8 jaar met een verstandelijke beperking mogelijk om wedstrijdsport te beoefenen. Tijdens de regionale Special Olympics strijden deelnemers en teams van gelijkwaardig niveau tegen elkaar. Zo is het voor iedere sporter en voor elk team mogelijk om in zijn poule voor een prijs te strijden. Maar winnen is niet het belangrijkste. Tijdens deze dag zal de volgende slogan centraal staan:

'Let me win. But if I not win, let me be brave in the attempt'
Ik hoop dat ik win. Maar als ik niet win, heb ik mijn best gedaan.

Het evenement zal plaatsvinden in Papendrecht en duurt de gehele dag. De volgende sporten komen aan bod: atletiek, bowling, judo, korfbal, paardrijden en veldvoetbal (7 tegen 7). Voor de sporten korfbal en veldvoetbal kan alleen per team ingeschreven worden en bij paardrijden moet de sporter ervaring hebben met dressuur. Voor atletiek, bowling en judo kan men individueel inschrijven. Voor elke inschrijving geldt dat de sporter zelf zorgdraagt voor begeleiding gedurende de hele dag.

Voor meer informatie of een inschrijfformulier voor de Special Olympics Papendrecht, kan men contact opnemen met MEE Zuid-Holland Zuid, Marc Pelkman of Leontien Loos op het telefoonnummer 0900 - 202 06 72 (€ 0,10 p/m).

Terug naar overzicht evenementen